Грузія

Бувають в житті моменти, коли хочеться звільнитися з роботи, зібрати всі речі і виїхати туди, де тобі завжди раді. Де буденні багатоповерхівки, швидкий ритм життя через кілька годин дороги змінюються теплим морем та розміреним відпочинком. Де люди один одному допомагають. І де гостинність - одна з важливих чеснот людини. Хочеться поїхати в таке місце і залишитися. Ось ми вам і пропонуємо розглянути прекрасну, колоритну і дуже привітну Грузію.

Регіони і курорти Грузії

Грузія надзвичайно різноманітна. Тбілісі відоме своїми соборами, сірчаними лазнями, театрами, затишними вуличками і як же в Грузії без шашличної. Кутаїсі – це відома столиця Колхидського царства. Сонячний Батумі – це суміш старовинної архітектури і сучасного морського курорту. Всі села, селища та містечка оточені приголомшливими пейзажами, де скрізь хочеться побувати.

Грузія відкриває свої обійми цілий рік, тут і розкішний пляжний відпочинок і катання на лижах взимку, і просто екскурсії по різноманітним старовинним місцям та паломницьким об’єктам в будь-яку пору року. Район Аджарія - славнозвісні реліктові ліса і пляжі Чорного моря. Мцхета - вабить своєю духовністю і святими місцями паломництва. «Місто кохання» Сигнахи, старовинні фортеці і нескінченні виноградники і це все у Кахетії. Гірська Сванетія з її тисячами веж – це просто неймовірне місце, яке наповнює енергією гір та п’янить повітрям. Любителі катання на лижах та сноубордах оцінять курорти Верхньої Сванетії та Годердзі. Там, де гори, там і цілющі мінеральні і термальні води, лікувальні грязі чи магнетитові піски. Чого тільки вартий курорт Боржомі. То ж відпочинок в Грузії може цікавити кожного, тим більше, що і обмеження щодо пори року тут нема.

Відпочинок з дітьми

Грузія як країна для відпочинку з дітьми підійде як для пляжного відпочинку, так просте милування краєвидами і пішими прогулянками горами. Грузія не може похвалитись розвиненою туристичною інфраструктурою, проте вона здебільшого підтримується гостинністю місцевих жителів. Великі та гарні готелі можна зустріти на великих курортах, але, якщо ви хочете зупиниться в більш спокійному місці, то тут багато пропозицій оренди будинків, квартир і навіть кімнат. І загалом, чим же Грузія цікава і корисна для дітей – відповідь однозначна – всім: яскраве сонце, тепле море, свіжі фрукти, смачна чурчхела, корисний мацоні, високі гори, дикі ліси, галасливі водоспади.

Пляжі Грузії

Чорноморське узбережжя це понад 100 км, тому максим за 3 години можна самостійно вивчити всі пляжі, які пропонує Грузія. Курорт Урекі з його пологими і мілководними пляжами та чорним піском, багатим магнетитом, ідеальне місце для відпочинку з дітьми. А поєднання прибережної смуги з евкаліпта та сосон та мінеральних джерел оздоровить ваше тіло. Куррорт Анаклія схожий на Урекі, але не такий популярний. Дрібна галька та темний пісок характерні для пляжів Кобулетті. Підійде для молоді через велику кількість доступного житла, кафе і клубів. Південніше Грузія захоплює пляжами селища Чаква, де м'який пісок і ніякої метушні. Пляжі Кваріаті для любителів дайвінгу і снорклінгу. І як же не згадати Батумі, де життя б’є ключем, пляжі широкі та довгі, проте галькові.

Погода Грузії

Грузія – це субтропічний клімат на заході і субтропічно-помірний - на сході. Літо на узбережжі вологе і спекотне - +24 ... + 27°C, зима м’яка - +4 ... + 8°C. Трохи далі від моря температура стає різкіша до +38 ... + 40°C влітку і нижче нуля взимку. У січні в гірських райони фіксують температуру до -15 ...- 20°C. Сніг тут випадає на початку листопада і тримається до кінця березня. Найкраще відвідати Грузію в період - травень-червень і вересень, коли на всій території країни тепло і сонячно, але не дуже спекотно. Липень і серпень – вдалі місяці для відпочинку на морі.

Готелі Грузії

Грузія стрімко розвиває свою туристичну галузь, тому постійно з’являються нові можливості для зручного розміщення. Грузія славиться своєю гостинністю, тому турист завжди може орендувати житло, де зупинитись. У Батумі і Кутаїсі можна знайти бюджетніше житло, а от преміум-класом Кутаїсі не дуже може похвалитись.

фото та відео нашого туру

Відгуки

Коментарів немає

Залишити відгук

Рейтинг

Твій персональний менеджер

Лагановський Владислав

Директор туристичного агентства. «Побувавши у всіх класних готелях Туреччини Єгипту та ще 21 країн, точно підкажу де краще, смачніше, веселіше чи комфортніше!» Щоденно з 09:00 до 21:00 0507059743
Залишити заявку