Індія, ГОА

12 999грн

Гоа

Гоа – це штат в південно-західній Індії, який став відомим курортом. Гоа – сотня кілометрів пляжів з кокосовими пальмами вздовж узбережжя, це гамірні вечірки на півночі і комфортабельні готелі на півдні, це старовинні індуїстські і португальські храми, це яскраві фарби ринку і неймовірна палітра смаку в тарілці з морепродуктами, приправлені каррі.

Курорти Гоа

Гоа поділяється на три курорти - Північний, Центральний та Південний. Південний Гоа це солідний курорт для заможних туристів. Тут добре розвинена туристична інфраструктура: велика наявність готелів, високий рівень обслуговування. Північний Гоа розрахований більше на бюджетного туриста і молоді. Ціни на проживання тут низькі, а молодь приваблюють гамірні вечірки. Центральний Гоа характерний як мотивами Північного, так і Південного Гоа. Це транспортний вузол, в якому зосереджений порт, ЗД вокзал, аеропорт.

Пляжі Гоа

Всі пляжі Гоа піщані. Північний Гоа – це сірий пісок вулканічного походження. Пляжі тут невеликі через великі береги, хоча протяжність більшості пляжів оточена лагунами, де можна усамітнитись. На пляжах часто можна зустріти корів, які є священною твариною у Індії. Південний Гоа це білосніжний пісочок і кришталева вода. Плавний спуск у воду і оточені пальмами та екзотичними фруктовими деревами пляжі.

 

Що цікавого в Гоа?

Першою пам’яткою для туриста в Гоа стає аеропорт Даболим в місті Васко-да-Гама, назване на честь відомого мореплавця. Старе місто, що знаходиться на території Північного Гоа, вабить старовинними соборами та руїнами церков. Тут і собор Святої Катерини і базиліка Ісуса, де знаходяться мощі святого Франциска, святителя Азії. Неодмінно завітайте до району Фонтейнхас і відвідайте архітектурний комплекс Ларго-да-Ігрежа. Португальські форти Агуада і Алорна, фортеця Агуада теж у списку «must see». На ринках, які працюють щосереди і п’ятниці, можна купити безліч цікавих сувенірів, починаючи від одягу і закінчуючи різними спеціями. А чого варта екскурсія у сад спецій «Савой» і до водоспаду Дудхсагар, за колір води якого якого прозвали «молочним океаном», і заповідник Котігао, де можна побродити по джунглях. Гоа славиться також своїми аюрведичними центрами, де завжди можна отримати порцію релаксу та оздоровити своє тіло.

Погода

Туристичний сезон у Гоа припадає на липень – березень. В цей період практично нема опадів, а вологість стає косфортною. Вода прогрівається до +28 ... + 29°С, денна температура повітря сягає +33 ... + 34°С. Проте вечори бувають прохолодні.

 

 

 

 

 

 

Готелі Гоа

Зірковість готелей Гоа це звісно не європейський рівень. Бюджетний варіант в гестхаусі Північного Гоа може зводитись до додаткового місця, де розташований лише матрац на підлозі. Південний Гоа зосереджує низку відомих готелів світової мережі, де є хороший сервіс. Проте не все так погано у Північній частині. Тут місцевий колорит і гучні вечірки, фестивалі, де збираються різні представники мистецьких, музичних та релігійних течій. Кращі готелі Північного Гоа розташовані в Мандреме і Ашвем. Прикладом відмінного сервісу можна назвати п'ятизіркові Goa Marriott Resort & Spa, Vivanta by Taj, O Resort & Spa і, DoubleTree by Hilton з басейном та власним садом. Сімейні готелі обладнані дрібними басейнами, дитячими ігровими зонами. У ресторанах є дитяче меню. 3* готелі розташовані далеко від пляжу. Номери зазвичай обладнані холодильником і кондиціонером, часто туристів розміщуються у бунгало, побудовані вздовж узбережжя без зручностей. Готелі Південного Гоа відрізняються високим рівнем сервісу, починаються вони від пляжів Беталбатім і Бенаулім. Кращі готелі курорту працюють за системою «все включено». До них відносять Kenilworth Resort & SPA, The Leela, The Lalit і Ramada Caravella з власними басейнами, масажними кабінетами, спортзалами. 4*-ві готелі зазвичай розміщені на першій лінії і добре підходять для відпочинку з дітьми: дитячі ігрові зони, дрібні басейни і анімація. Серед них виділяють Heritage Village Club, Club Mahindra Varca і Baywatch Resort. Тризіркові готелі підійдуть для молоді та активного відпочинку. Бюджетні гестхауси це загальна кімната і спільне користування душовою з туалетом.

фото та відео нашого туру

Відгуки

Коментарів немає

Залишити відгук

Рейтинг

Залишити заявку